Van den Noort

Verhalen

Logistiek planner transport

“Je moet het samen doen!”

“Na ruim vijf jaar met veel plezier als chauffeur te hebben gewerkt, heb ik inmiddels het stuur ingeruild voor een computer en doe ik nu de planning. Een mooie kans die mij geboden is bij een bedrijf waar korte lijnen, collegialiteit en een laagdrempelig karakter kenmerkend zijn.”

“Sommigen dromen er hun hele leven van om op de weg te zitten. Bij mij was het meer een samenloop van omstandigheden. Alhoewel mijn vader wel vrachtwagenchauffeur was, dus misschien viel de appel inderdaad niet zo ver van de boom,” aldus de 34-jarige Remco Goos. “Ik ben destijds bij Van den Noort aangenomen als chauffeur op de haakwagen. Door de jaren heen heb ik op verschillende soorten voertuigen gereden om uiteindelijk te eindigen op de kraakperswagen (een veel gebruikte vuilniswagen). Toch kwam het moment dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging.”

Doorgroeimogelijkheden

“Eerst dacht ik deze uitdaging elders te vinden, maar uiteindelijk werd mij een mogelijkheid geboden binnen Van den Noort. Op dat moment heb ik gemerkt dat Van den Noort denkt in kansen, niet in beperkingen. Dat je deze kunt pakken, er doorgroeimogelijkheden zijn en een proactieve houding beloond wordt. Er kwam een vacature vrij op de planningsafdeling. Ik heb die spreekwoordelijke stoute schoenen aangetrokken en gesolliciteerd. In een daaropvolgend gesprek heb ik mijn ideeën over de planning van de rolcontainers uit de doeken gedaan.”

Vraagbaak

“Blijkbaar zaten we op dezelfde lijn want ik doe dit alweer bijna een jaar,” vervolgt hij met een lach. “Ik zet routes klaar, controleer en optimaliseer ze, draag er zorg voor dat de containers geplaatst en opgehaald worden bij de klanten en ben vraagbaak en aanspreekpunt voor zowel de klant als de chauffeurs. Een functie die geen enkele dag hetzelfde is en waar ik met enthousiasme de schouders onderzet. Mijn kracht hierin ligt vooral op de ervaring, want als voormalig chauffeur weet ik waarover ik praat. Maar misschien is het ook wel mijn positieve instelling. Je moet het samen doen!”

“Het is een geweldige job in een warm familiebedrijf met oog en aandacht voor de werknemer en zijn kwaliteiten, waar je je gehoord, gezien en gewaardeerd voelt,” besluit Remco.

– Remco Goos, Planner

“Het werk past mij als een goed zittende jas!”

“Al sinds 1993 ben ik als chauffeur in dienst bij Van den Noort. Daarvoor was ik internationaal chauffeur, maar dat begon me steeds meer tegen te staan. Het was dus tijd voor een nieuwe uitdaging. Dat ik achter het stuur wilde blijven zitten, stond buiten kijf. Vrachtwagen rijden is nu eenmaal mijn lust en mijn leven. Maar niet meer die lange ritten naar het buitenland. Ik ben zelf woonachtig in Dongen, kende Van den Noort van de wagens op de weg en afvalcontainers die je overal ziet staan. Ik heb gesolliciteerd, ben aangenomen, ga inmiddels met de fiets naar het werk en ben ’s avonds gewoon lekker thuis.”

Een gedreven Hans Voermans (51 jaar) steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. “Ik heb het hier buitengewoon naar mijn zin. De sfeer is goed, de lijntjes kort en de bedrijfscultuur – zoals het een familiebedrijf betaamt – heel informeel en laagdrempelig. Het is hier een hele platte organisatie waar je de ruimte krijgt jezelf te ontplooien.”

Enerverende en uitdagende werkomgeving

“In de 75 jaar dat deze onderneming nu bestaat, is Van den Noort uitgegroeid tot een gespecialiseerde afvalinzamelaar die actief is op tal van terreinen en evenzoveel verschillende opdrachtgevers heeft. De techniek staat hier nooit stil. Dat maakt het een enerverende en uitdagende werkomgeving.”

Geen dag is hetzelfde

“Maar het is toch vooral het werk dat mij past als een goed zittende jas. Ik ben nu eenmaal chauffeur in hart en nieren. Maar waar ik in een vorig leven vaak dagen achtereen op de weg zat zonder ook maar iemand te spreken, heb je hier ook dat welkome praatje – als je ergens afval inzamelt of juist containers komt leveren – en die kop koffie die je ’s ochtends voor vertrek met collega’s drinkt. Geen dag is hetzelfde, waardoor het werk nooit verveelt. Oké, je moet wel van aanpakken weten en bereid zijn de handen uit de mouwen te steken,” vervolgt hij met een lach.

Plezier

“Maar als dat zo is, dan heb je hier een fantastische job,” besluit hij vol verve. “Ik heb voor mezelf een prima beslissing genomen, want nog altijd ga ik iedere dag opnieuw met plezier naar mijn werk!”

– Hans Voermans, Chauffeur